Iso 8573 2010: voldoet uw perslucht aan de norm? Laat uw perslucht analyseren door een expert.

Is uw perslucht veilig om mee te werken volgens iso 8573 2010? NEDLAB Lucht & gassen is gespecialiseerd in het uitvoeren van een gasanalyse.

Lucht of gas laten testen

De ISO 8573 2010 is een kwaliteits- en veiligheidsnorm voor perslucht. Omdat perslucht in ongeveer 90% van alle industriële productiebedrijven ergens in het proces gebruikt wordt, wordt het ook wel de vierde nutsvoorziening genoemd. Het kent uiteenlopende toepassingen in de food-, proces-, metaalverwerkende en medische industrie. De kwaliteit van perslucht heeft invloed op de proceszekerheid, het eindproduct en de veilige werkomgeving. NEDLAB Lucht en Gassen is een geaccrediteerd laboratorium dat gespecialiseerd is in het testen en controleren van de kwaliteit van perslucht volgens Europese en internationale normen. luchtonderzoek

Waar staat ISO voor?

De afkorting ISO komt van de naam International Standards Organization. ISO is een netwerk van de organisaties die gaan over nationale standaarden van 159 landen: van elk land is één persoon lid van ISO. De organisatie hoort dus niet bij de overheid en kan daardoor het gat tussen particuliere- en zakelijke sectoren gemakkelijk overbruggen. De leden hebben uiteenlopende achtergronden, ze hebben bijvoorbeeld voor de overheid gewerkt of komen uit particuliere- of zakelijke sectoren. ISO maakt standaarden voor allerlei branches zoals brandveiligheid, speelgoed of hygiëne in de food-industrie. En in ons geval dus de ISO 8573 2010 over perslucht kwaliteit en monitoring.

ISO-normen

We kunnen de ISO-normen die verband hebben met perslucht verdelen in drie groepen. ISO8573, ISO12500 en ISO7183. De ISO8573 is de meest gehanteerde standaard waarvan het onderdeel ISO8573-1:2010 in het bijzonder. Hierin is de mate van zuiverheid en kwaliteit die perslucht moet hebben vastgelegd. Dit is heel gedetailleerd: de marge verschilt bijvoorbeeld voor verschillende onderdelen en stappen in hetzelfde proces. De delen 2 t/m 9 van ISO 8573 2010 gaan over verschillende soorten van verontreiniging van perslucht en de testmethodes die daarbij horen. Bij NEDLAB zijn we geaccrediteerd om deze testen uit te voeren.

Perslucht kwaliteit volgens ISO 8573 2010

Bij het controleren van perslucht volgens ISO 8573 2010 testen we op allerlei specificaties. We bekijken het oliegehalte, deeltjes, verontreiniging, zuurstof niveau en dauwpunt van perslucht en gaan na of dit aan de eisen voldoet. PET-flessen krijgen bijvoorbeeld een lagere kwaliteit als er olie in de perslucht zit en in de voedingsindustrie mag er helemaal zo goed als geen olie in de perslucht zitten die in contact komt met het product. In andere branches kan een incorrecte samenstelling van perslucht leiden tot vervuiling door:

  • Vaste deeltjes
  • Vocht
  • Bacteriegroei
  • Oliedamp

Dit brengt de proceszekerheid en het eindproduct in gevaar of kan tot (blijvend) personenletsel leiden. Door de kwaliteit van perslucht te laten controleren, kunt u de patiëntveiligheid, voedselveiligheid, veilige werkomgeving en proceszekerheid waarborgen. Neem contact op met NEDLAB Lucht en Gassen, een geaccrediteerd laboratorium, om uw perslucht te laten analyseren.

iso 8573 2010 iso8573-1

Selecteer uw branche:

Ziekenhuizen en klinieken

Food enBeverage

FarmaIndustrie

Petrochemie

High tech en laboratoria

Metaal en constructie

Installateurs

ProcesIndustrie