Laat een luchtanalyse uitvoeren door een professional

NEDLAB Lucht en Gassen adviseert, bemonstert en analyseert lucht en gassen. Van standaard kwaliteitscontrole tot uitgebreid onderzoek bij calamiteiten en afwijkingen, onze luchtanalyse helpt u verder.

Lucht of gas laten onderzoeken

Lucht en Gassen is een onderdeel van NEDLAB groep en vormt het enige geaccrediteerde laboratorium van Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van luchtanalyses. Onderzoeken met betrekking tot lucht zijn uiteenlopend en daarom geven we u op deze pagina inzicht in de soorten lucht die wij onderzoeken. luchtanalyse laten uitvoeren

Ademlucht

Binnen verschillende disciplines wordt er gebruik gemaakt van onafhankelijke ademhalingsbescherming. Deze bescherming wordt ingezet om de veiligheid van mensen te waarborgen. Bijvoorbeeld op het moment dat zij bepaalde werkzaamheden uitvoeren of zich in een omgeving met vervuilde lucht begeven. Het word ingezet om ongelukken te voorkomen, veilig werken te waarborgen en duikers van voldoende zuurstof te voorzien. Ademlucht kent strenge voorschriften vanuit de internationale norm NEN-EN 12021. NEDLAB is onder andere lid van de NVvA en de CGA. Hierdoor kunnen wij een optimale situatie creëren bij de kwaliteitscontrole van ademlucht.

Medicinale lucht

Om de kwaliteit van de medicinale lucht te waarborgen werken wij nauw samen met de verantwoordelijk gestelde hulpverleners en de managers van de technische dienst in ziekenhuizen en klinieken. Deze intensieve samenwerking verzekert de veiligheid van de patiënten. Wij detecteren de kleinste afwijkingen en dit ondersteund de hulpverlener in de kwaliteitscontrole. NEDLAB monitort en test de medicinale lucht in de gezondheidszorg nauwkeurig. Dit doen we volgens de eisen benoemd in de monografieën van de Europese Farmacopee en de internationale norm ISO 7396.

Perslucht

Perslucht kent naast medicinale lucht en ademlucht op allerlei niveaus ook veel andere toepassingen. Zo wordt perslucht ingezet in de food- en beverage industrie, non-foodindustrie, metaalindustrie en de procesindustrie. De meeste kwaliteitseisen staan vermeld in de norm NEN-ISO 8573, waaronder de zuiverheidsklasse. Naast de algemene norm voor perslucht zijn er ook nog andere normen, zoals:

  • NEN-EN-ISO 7396 voor medicinale ademlucht en lucht voor de aandrijving van gereedschappen
  • NEN-EN-ISO 22000 voor perslucht met betrekking tot voedselveiligheid
  • NEN_ISO 12021 voor onder ander perslucht dat gebruikt wordt in ademlucht.

Met onze quality control service waarborgen wij de kwaliteit van uw perslucht door frequente kwaliteitscontroles uit te voeren.

Luchtanalyse
Luchtanalyse

Wilt u een luchtanalyse laten uitvoeren voor uw ademlucht, medicinale lucht of perslucht, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Selecteer uw branche:

Ziekenhuizen en klinieken

Food enBeverage

FarmaIndustrie

Petrochemie

High tech en laboratoria

Metaal en constructie

Installateurs

ProcesIndustrie

Kies voor NEDLAB


Hét geaccrediteerde laboratorium van Europa, wij testen, analyseren en adviseren.

NEDLAB logo voor website Lucht en Gassen
Neem contact op