Vanwege de grote hoeveelheid lucht die de meeste ziekenhuizen verbruiken, is productie op locatie normaal gesproken de meest praktische en kosteneffectieve leveringsmethode. Dit wordt bereikt door omgevingslucht samen te persen met medische luchtcompressoren die strikt onderhouden moeten worden en ervoor zorgen dat het risico op besmetting zo veel mogelijk wordt geminimaliseerd.

Perslucht van medische kwaliteit wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals ademhalingssystemen of -processen, ventilatie, vervanging van lachgas bij anesthesie, instrumenten en pneumatisch aangedreven chirurgische instrumenten. Deze persluchtsystemen hebben normaal gesproken filters of speciale scrubbers om koolmonoxide en andere verontreinigende stoffen te verwijderen, maar dit is niet voldoende, aangezien het systeem regelmatig moet worden getest en geverifieerd (of gecertificeerd). Een betrouwbaar ademluchtregelsysteem beschermt patiënten tegen onzuivere perslucht en voldoet aan de productiebewaking van medische lucht.

L&G_Medicinale perslucht

Een ziekenhuisopname is nooit een prettige ervaring. De pijn, de zorgen over de gezondheid, de angst voor een operatie. Veel mensen vinden het bijzonder zorgwekkend om afhankelijk te zijn van technische systemen, zoals de toevoer van ademlucht in de operatiekamer of op de intensive care. De eisen aan de werking van de levensreddende systemen zijn navenant hoog. Daarom stelt de “Europese Farmacopee” exacte grenswaarden voor de samenstelling van de zogenaamde “Medische lucht”, dat wil zeggen; de perslucht die in de geneeskunde wordt toegepast als ademlucht.

Veel chirurgische instrumenten, zoals pneumatische boormachines, die in ziekenhuizen en andere medische faciliteiten worden gebruikt, gebruiken perslucht voor extra kracht, gelijkmatige druk en precisie tijdens operaties en andere procedures. Perslucht wordt verkregen door omgevingslucht in een compressor te trekken en deze lucht onder druk te zetten. Omdat omgevingslucht meestal vol stof, vuil en andere vervuilende stoffen zit, zijn speciale accessoires nodig om perslucht van medische kwaliteit te verkrijgen, die ervoor zorgt dat de gezondheid van de patiënt niet in gevaar komt. Dit luchtniveau moet vrij zijn van olie, water, koolwaterstoffen, roestdeeltjes en alle verontreinigingen die een besmettingsgevaar kunnen opleveren.

Laboratorium voorlucht en gassen

Wij waarborgen veilig werken, patiëntveiligheid,voedselveiligheid en proces zekerheid.

Contact

Van Leeuwenhoekweg 23241 MG Middelharnist 0187 - 47 84 44

Stel uw vraag