Medicijnen worden onder zeer strikte condities geproduceerd waarbij de eisen en controles internationaal zijn vastgelegd. Binnen het EDQM (European Directorate for the Quality of Medicines and healthcare) zijn internationaal afspraken gemaakt rondom de gezondheidszorg op het vlak van:

Ontwikkeling

Ondersteuning en invoering

Volgen van aanvragen toepassingen

Met betrekking tot standaarden van veilige medicijnen en het veilige gebruik hiervan, welke bekend staan als een wetenschappelijke benchmark en een wereldwijde toepassing.
De richtlijnen en normen die zijn ontwikkeld door de EDQM op het gebied van bloedtransfusie, orgaan-, cel- en weefseltransplantatie en gezondheidskwesties van consumenten hebben een positieve invloed op de volksgezondheid in Europa en daarbuiten.
Het spreekt voor zich dat bij de productie hoge eisen gesteld worden aan processen en grondstoffen welke uiteindelijk de basis vormen voor veilige producten als medicijnen en vaccins.

Binnen de diverse productieprocessen wordt er uitgebreid gebruik gemaakt van onder andere perslucht en gassen. Deze perslucht & gassen worden op allerlei vlakken ingezet, zelfs als milieu waarbinnen culturen van organismen of cellen ontwikkeld kunnen worden.
Het spreekt voor zich dat de kwaliteit van de perslucht en gassen hier aan strenge eisen onderworpen worden en dat frequente kwaliteitscontrole een intrinsiek onderdeel is van het kwaliteitssysteem (GMP en GLP).

Is het al even geleden dat u een kwaliteitscontrole uit heeft laten voeren? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Laboratorium voorlucht en gassen

Wij waarborgen veilig werken, patiëntveiligheid,voedselveiligheid en proces zekerheid.

Contact

Van Leeuwenhoekweg 23241 MG Middelharnist 0187 - 47 84 44

Stel uw vraag