Argon is naast Helium, Neon, Krypton en Radon één van de edelgassen. Edelgassen zijn inert (gaat reactie aan met andere elementen). Argon wordt verkregen als bijproduct tijdens het vloeibaar maken van lucht en is op commerciële schaal verkrijgbaar in hogedrukcilinders of als cryogene vloeistof.

Argon kent bijzonder veel toepassingen. In het chemisch laboratorium (draaggas t.b.v. gaschromatografie; als plasma gas bij ICP), in de metaalindustrie en metaalverwerkende industrie als beschermgas (shielding) bij lassen (arc welding). Maar het wordt ook toegepast in lasers, in blends met andere gassen, zoals neon. Daarnaast wordt het toegepast bij cryotherapie in de geneeskunde en bij de vulling van hoog rendement dubbel glas.

Er zijn 2 kwaliteiten Argon: 5.0 zuiverheid 99.999 % en 6.0 zuiverheid 99.9999 %. De verontreinigingen zijn o.a. zuurstof, stikstof, water en koolwaterstoffen (CnHm of CxHy). Sommige van deze contaminanten worden op locatie gemeten, andere in het laboratorium. De zuiverheid wordt veel bepaald door de onzuiverheden te meten. Zuiverheid is een berekening van 100% minus de onzuiverheden.

Argon

Wilt u de zuiverheid van Argon laten controleren? Q.P. Nedlab B.V. handelend onder de naam NEDLAB LUCHT & GASSEN is ISO 9001:2015 gecertificeerd en is NEN EN ISO/IED 17025 geaccrediteerd, voor scope zie: ‘L356 – Raad voor Accreditatie’.

Naast het bemonsteren, meten op locatie en analyseren van lucht en gassen in ons laboratorium bieden wij nog een breed scala aan test-, analyse- en onderzoeksmogelijkheden aan. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laboratorium voorlucht en gassen

Wij waarborgen veilig werken, patiëntveiligheid,voedselveiligheid en proces zekerheid.

Contact

Van Leeuwenhoekweg 23241 MG Middelharnist 0187 - 47 84 44

Stel uw vraag