Bedrijven die voedingsmiddelen maken, moeten zorgen dat deze veilig zijn. Consumenten mogen er niet ziek van worden. De Rijksoverheid controleert dat bedrijven een voedselveiligheidsplan opstellen en de regels voor voedselbereiding naleven.

Algemene Levensmiddelen Verordening

De Algemene Levensmiddelen Verordening (ALV) valt onder de Europese wetgeving en heet ook wel de General Food Law. Deze wet kijkt naar de hele productieketen van voedingsmiddelen en veevoer. Er zijn dus voorschriften van de boer tot aan de gebruiker.

De Algemene Levensmiddelen Verordening (ALV) stelt eisen aan productiemethoden en verpakkingen. Zo staat erin beschreven dat de producent primair verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn producten. Ook regelt de ALV dat producten traceerbaar moeten zijn. Dat wil zeggen dat een producent aan moet kunnen tonen waar hij het product vandaan heeft en aan wie hij het heeft afgeleverd.

Tijdens het gehele productieproces van voedingsmiddelen wordt er gebruikt gemaakt van perslucht en allerlei gassen die tijdens de productie direct of indirect in aanraking komt met alle fasen van het product van grondstofverwerking tot verpakken van het uiteindelijke product. Controle van perslucht is derhalve een absolute must.

Wanneer is uw perslucht voor het laatst gecontroleerd? Regelmatige controle is van groot belang voor de voedselveiligheid. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Laboratorium voorlucht en gassen

Wij waarborgen veilig werken, patiëntveiligheid,voedselveiligheid en proces zekerheid.

Contact

Van Leeuwenhoekweg 23241 MG Middelharnist 0187 - 47 84 44

Stel uw vraag