Koolstofdioxide of kooldioxide (CO2) is een reukloos en kleurloos gas dat natuurlijk in de atmosfeer voorkomt. Lucht die we uitademen is rijk aan CO2. Afhankelijk van druk en temperatuur kan je het gasvormig, vloeibaar of in vaste vorm aantreffen.

Kooldioxide kent heel veel toepassingen in allerlei branches:

  • Grondstof in de chemische industrie bij de productie van bijvoorbeeld ureum en methanol, maar ook bij de productie van andere chemicaliën;
  • zuurregelaar, drijfgas, rijsmiddel en MAP-gas in de voedingsmiddelenindustrie;
  • in de bereiding van allerlei koolzuurhoudendranken en antioxidant in de wijnwereld;
  • naast perslucht in pneumatische systemen;
  • in brandblusser;
  • als koudemiddel;
  • in ziekenhuizen en klinieken als insufllatiegas tijdens endoscopie en minimaal invasieve chirurgie.

kooldioxideKooldioxide kent nog vele andere toepassingen. Wilt u koolstofdioxide of kooldioxide laten onderzoeken? Wij testen en analyseren de samenstelling en zuiverheid van dit gas. Laboratorium NEDLAB is een onafhankelijk laboratorium dat lucht en gassen onderzoekt.

Er zijn allerlei kwaliteiten kooldioxide van 99,5% (2.5). Onzuiverheden zijn afhankelijk van de toepassing beperkt tot zuurstof, stikstof, water en koolwaterstoffen (CnHm of CxHy). Of het uitgebreidere pakket van de European Pharmacopeia (monografie 0375) bestaande uit Identificatie (ID) gehalte, water, zuurstof, koolmonoxide (CO), kooldioxide (CO2), stikstofoxides (NOx), zwaveldioxide (SO2), zwavelwaterstof / waterstofsulfide (H2S) en koolwaterstoffen (CnHm of CxHy). Of vanwege het consumptieve karakter uitgebreid analysepakket conform de strenge eisen van ISBT (International Society of Beverage Technologists).

Laboratorium voorlucht en gassen

Wij waarborgen veilig werken, patiëntveiligheid,voedselveiligheid en proces zekerheid.

Contact

Van Leeuwenhoekweg 23241 MG Middelharnist 0187 - 47 84 44

Stel uw vraag