Perslucht- en gasdistributie begint bij de bron: de compressor en de opslag van de gassen. Vanuit deze bronnen wordt perslucht en/of gas via een vaak complex en uitgebreid netwerk van leidingen getransporteerd naar die plekken in het proces waar de perslucht of gas zijn toepassing vindt. Of dit nu in een ziekenhuis is, bij een frisdrankenproducent of een constructiebedrijf is.

L&G_leidingen

De kwaliteit op het afnamepunt (point of use) van lucht of gas wordt niet alleen bepaald door de bron (compressor of opslag) maar ook (en wellicht in meerdere mate) door het transportsysteem oftewel het complexe netwerk van leidingen en afnamepunten. Het veilig en zuiver distribueren van perslucht en speciale gassen is complex en de risico’s zijn niet gering.

Het zal duidelijk zijn dat kwaliteitscontrole van lucht of gas op de diverse afnamepunten na oplevering een absolute noodzaak is. Testen op identiteit, vocht, deeltjes, resten backinggas (schermgas) en andere verontreinigingen zijn de opmaat naar het in gebruik nemen van installaties. Niet alléén bij nieuwbouw, maar ook bij uitbreiding, modificaties en aanpassingen en andersoortige ingrepen in het leidingnet. Vaak wordt de eindcontrole op basis van metingen opgenomen in het bestek.

Twijfelt u aan de kwaliteit van een lucht of gas, of is het al even geleden dat deze gecontroleerd is? Maak dan een afspraak voor een kwaliteitscontrole.

Maak een afspraak

Laboratorium voorlucht en gassen

Wij waarborgen veilig werken, patiëntveiligheid,voedselveiligheid en proces zekerheid.

Contact

Van Leeuwenhoekweg 23241 MG Middelharnist 0187 - 47 84 44

Stel uw vraag