Gasmonster analyseren? NEDLAB Lucht en Gassen is dé specialist in gasanalyses!

Met behulp van geavanceerde meetapparatuur kunnen wij diverse lucht en gassen testen, analyseren en onderzoeken. Wij analyseren uw gasmonster bij u op locatie of in ons laboratorium.

Gasmonster laten analyseren

Lucht & gassen is onderdeel van NEDLAB Groep, het enige geaccrediteerde laboratorium in Nederland. Wij zijn specialist in het uitvoeren van onderzoeken rondom lucht en gassen. Wij controleren de kwaliteit aan de hand van uw gasmonster en analyseren vreemde stoffen in het gas. We vertellen u graag meer over de onderzoeken die wij uitvoeren voor uw gassen.

Gasmonster analyseren

Een gas moet aan veel eisen voldoen. Wij raden u dan ook aan om de kwaliteit van uw gas regelmatig te laten testen. Er kunnen zich namelijk situaties voordoen waarbij de daadwerkelijke samenstelling van het gas niet voldoet aan de toegezegde kwaliteit of aan de door u vereiste specificaties. Heeft u twijfels over de kwaliteit van uw gas of wilt u de kwaliteit waarborgen door frequente controles? Vraag dan direct een gasmonster analyse aan via onze website.

Verschillende gassoorten

Gas wordt toegepast in verschillende vormen. Zo bestaat de lucht die wij dagelijks inademen uit zuurstof, stikstof, vocht, kooldioxide en sporen van andere gassen. Ook atmosferische lucht die toegepast wordt in onder andere luchtscheidingsfabrieken, wordt gebruikt als grondstof voor de productie voor verschillende gassen. In de chemische industrie wordt aardgas en gas in ruw aardolie geproduceerd. Deze gassen vinden we ook terug in de aarde. Naast dit soort gassen kennen we ook gassen die onder de groep ‘medisch’ vallen, zoals medische lucht, medische zuurstof, lachgas en menggassen. Het grootste gedeelte van deze gassen wordt gebruikt als grondstof voor de chemische- en kunststofindustrie.

Verontreiniging in het gas

Heeft u het vermoeden dat een gas dat gebruikt wordt binnen een organisatie niet voldoet aan de eisen? Dan kan er sprake zijn van een verontreiniging of zelfs een verwisseling. Er kunnen verschillende oorzaken verbonden zijn aan het ontstaan van een verontreiniging. Het gevolg dat een (sterk) afwijkende gaskwaliteit kan hebben, kan tot ongewenste en zelfs gevaarlijke situaties leiden. Het is vanzelfsprekend dat u het gas bij de geringste twijfel laat testen en analyseren aan de hand van een gasmonster analyse.

Neem contact met ons op als u uw gasmonster wilt laten analyseren of vul hieronder het contactformulier in.

gasmonster analyseren
Gasmonster analyseren

Kies voor NEDLAB


Hét geaccrediteerde laboratorium van Europa, wij testen, analyseren en adviseren.

NEDLAB logo voor website Lucht en Gassen
Neem contact op