Voldoen uw technische gassen aan de kwaliteitseisen?

NEDLAB Lucht en Gassen is de expert in het analyseren en onderzoeken van gassen. Laat uw technische gassen onderzoeken en verzeker uzelf van een veilige werkomgeving.

Technisch gas laten controleren?

NEDLAB Lucht en Gassen onderzoekt uw technische lucht en gassen zodat deze voldoen aan alle kwaliteitseisen. Wij zijn het enige geaccrediteerde laboratorium in Nederland waar luchtonderzoeken worden uitgevoerd en geanalyseerd. Dankzij onze expertise kunnen wij niet alleen de kwaliteit van uw gassen controleren, maar deze ook optimaliseren.

Wat zijn technische gassen?

Dit zijn gassen die worden gebruikt in verschillende sectoren van de industrie. Dit soort gas wordt onder andere gebruikt in de petrochemie, chemische en farmaceutische industrie, staal- en metaalindustrie, olie-, machine-, auto- en vliegtuigindustrie en in de voedingsmiddelensectoren. Technisch gas wordt ook wel als vloeibaar gas aangeduid omdat het in een vloeibare vorm wordt getransporteerd en gebruikt. Deze gassen worden soms ook vermengd om zo weer nieuwe ontwikkelingen in een sector te creëren.

Soorten technische gassen

Er bestaan verschillende soorten waarmee regelmatig gewerkt wordt in verschillende sectoren en industrieën. Propaan wordt gebruikt als brandstof voor verwarmingsbronnen. Butadieen wordt gebruikt in de bandenproductie en bij de vervaardiging van bijvoorbeeld latex en plastic. Propyn wordt gebruikt als brandstof voor lasapparatuur. Methaan is een hoofdcomponent van natuurlijk gas en wordt gebruikt om energie op te wekken. Ethyn wordt gebruikt in de ontwikkeling van landbouwchemicaliën. Butaan dient als brandstof voor aanstekers en gaskooktoestellen en wordt gebruikt als verwarm- of koelmiddel. Ethaan is een koelmiddel dat gebruikt wordt bij de productie van koelkasten. Daarnaast worden helium, argon, stikstof en waterstof ook veel gebruikt als technische gassen.

NEDLAB

NEDLAB Lucht en Gassen voert regelmatig controles van gassen uit. Wanneer u uw gassen laat controleren kunt u de veiligheid van werknemers waarborgen en de beste kwaliteit binnen uw sector leveren. Wij adviseren u over het gebruik van gas en helpen u bij het onderzoeken, waarborgen en verbeteren van de kwaliteit. Wij beschikken over een fulltime service die u op ieder moment van dienst is bij het opsporen en verhelpen van contaminaties.

Wilt u meer informatie over het veilig gebruik van technische gassen? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

technische gassen
Technische gassen

Kies voor NEDLAB


Hét geaccrediteerde laboratorium van Europa, wij testen, analyseren en adviseren.

NEDLAB logo voor website Lucht en Gassen
Neem contact op